Samsovning eller ej ?

Studiestart og angst

Angst er måske et stort ord at bruge, men har vi alle sammen ikke en smule angst over for et eller andet i vores liv.
For mig er det især skole og nye ting jeg er uviden om. Skole har aldrig været min stærke side, jeg har altid haft svært ved skolen sådan rent bogligt, og mit selvværd når det angår skole har heller ikke altid været særlig højt. Og det er den skam heller ikke nu, men heldigvis for min side af har tingene ændret sig.

Da jeg gik i folkeskole var jeg ALTID den stille pige, jeg turde ikke række min finger op i klassen for tænk hvis det jeg sagde var forkert ,og folk grinede af mig. Dansk har altid været mit hade fag nr 1 ! Jeg har haft svært ved det og fået en masse hjælp som feks. ekstra undervisning i skolen, lektie hjælp og endda hjælp ude for skolen hvor mine forældre betalte en del penge for at jeg skulle lærer det. Når man har svært ved dansk har man svært ved stort set alle fag, sådan var det i hvert fald for mig. Når vi skulle havde digtat i dansk skulle jeg altid til “tandlægen” eller sådan. og så sad jeg og gemte mig ude på et af skolens toiletter i en time, så jeg var sikker på de var færdig når jeg kom tilbage. Ofte hvis vi havde fremlæggelse i klassen eller andre ting jeg ikke brød mig om, fik jeg meget ondt i maven og måtte ligge mig syg.

Vores lærer havde denne geniale ide om at alle skulle fortælle højt for klassen hvor mange fejl vi havde i digtat. Og jeg var altid en af dem der havde aller flest fejl. Da jeg gik i 6 klasse var mit dansk på 3 klasse niveau og mine forældre fik mig til at starte til noget der hed FEGO, som er hjælp til dansk. Det redet virkelig min dansk og jeg kom hurtigt op på sammen niveau som mine klassekammerater.

Jeg ende med at gå på 4 forskellige folkeskoler inden jeg fik min 9 klasse eksamen. Hørsholm skole, Hørsholm lille skole, Hørsholm ungdomsskole og til slut Møllevejenskole. Det skal siges at mine forældre blev skilt da jeg gik i 7 klasse hvilke skabte en MEGET dårlig periode i mit liv hvor tingene tog overhånd, (men det fortæller jeg en anden dag)

Jeg har altid hadet at starte på nye skoler for det betyder at det er nye mennesker der skal lærer mig at kende og samt mine fejl.

Efter jeg har fået Milo har tingene pludselig ændret sig, nok fordi man bliver mere moden og ikke bekymre sig om de samme ting mere.

Nu får jeg høje karakterer i de fleste af mine fag, jeg sidder stort set med hånden op hele tiden og hvis folk ikke ønsker at fremlægge eller sådan så gør jeg det. Hvilke ALDRIG har været mig.
Men bare fordi det går godt, betyder det ikke at den lille usikre pige ikke stadig sidder inden i mig og skriger og ryster.

Jeg har været så heldig at havde fået nogle gode veninder det sidste år som jeg har fuldes med i de forskellige klasse. På tirsdag starter jeg HF enkelt fag og der er jeg så heldig at nogle af mine veninder skal med.

Men til august står jeg på egne ben igen, jeg skal finde en HF der passer til mine drømmer og bare tanken om snart at skulle bestille tid til en vejleder ude på skolerne giver mig ondt i maven. At skulle starte op på en ny skole, med nye mennesker og omgivelser jeg ikke kender gør mig rigtig dårlig tilpas. Jeg er meget perfektionist når det angår sådan noget og hader at blive sat i en situation hvor jeg ikke er på “hjemmebane”. Samtidig ved jeg det er den vej jeg skal og jeg må tænke lidt snæversynet. Jeg gør det her for at få min drømme uddannelse, for at kunne skabe en karriere og et ordenligt fundament for min søn. Gør det ikke for fredags bar, galla og en masse venner, det er rent bogligt og nørdet jeg gør det. Det er faktisk det som hjælper mig frem og få mig til at træde ud over mine egne grænser. Derfor er jeg stadig ved at skide grønne grise over at skulle starte på tirsdag, og har allerede aftalt med en veninde at vi mødes ude foran skole da vi skal ha to fag sammen og hun starter mandag så hun kommer til at kende en lille smule til stedet. Men samtidig glæder jeg mig også gevaldigt til at komme igang igen. Har haft ferie siden d.21 og må sige mit hoved er ved at gå lidt i koma over ikke at være i skole.

ok ok jeg ved det kald mig bare NØRD, for jeg ELSKER at gå i skole nu og havde noget at tage mig til.

 

img_5786

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Samsovning eller ej ?