Spontan zoo tur

Hjerte tjek på hvidovre

I onsdags gik turen til Hvidovre hospital med Milo, ikke fordi der var sket noget, det har været planlagt længe. Milo’s læge hørte en mislyd på hans hjerte da han var til 15 måneders tjek og derfor blev han så indsendt til Hvidovre hospital. I onsdags var så dagen hvor vi skulle derind. Milo blev hjemme fra vuggestue og hyggede med far mens jeg var i skole i nogle timer inden vi skulle afsted. Lille trolden havde så besluttet sig for at han skulle altså ikke sove til middag inden vi skulle på hospitalet. Så vi havde en søn med på hospitalet som var lidt hys, og samtidig havde mega meget krudt i røven.

Først skulle havde havde taget en EKG test som er en test hvor man  får en masse elektroder på kroppen som måler pulsen. Det var letter sagt en gjort Milo syndes overhoved ikke han skulle havde denne test og vi måtte være 4 mennesker til at synge sange, vise Netflix og holde ham fast, til sidst faldt han til ro så testen kunne lavet, for han skulle være stille i 2 min mens testen kørte. Da det så var gjort skulle vi videre til børneafdelingen hvor han skulle havde skannet sit hjerte.

image

Det var heldigvis en god oplevelse! Han kunne ligge og se Teletubbies og der var en rigtig sød sygeplejeske som blæste sæbebobler. Skanningen tog næsten et afsnit Teletubbies og Milo var bare så sej. Vi var gået ind til denne skanning med en tanke når ja der er jo intet galt med vores lille dreng han er jo ikke hjertebarn og har aldrig haft tegn på at skulle havde noget med hjertet. Men vi gjorde det jo bare for en sikkerheds skyld. Hvilke jeg er meget glad for, de fandt ud af at Milo har en hjertesygdom der hedder Atrieseptumdefekt (ASD) der er heldigvis ikke noget vildt farligt.  Han har et hul fra venstre til højre hjerteklap hvilke betyder at der kommer for meget blod igennem. Heldigvis er hans hul kun 4 mm hvilke ikke er så farligt, havde det været 8 mm eller mere havde det været noget andet. Han skal til tjek igen om 1 år hvor de skal se om hullet er gruet mere sammen eller gruet helt sammen. ( for det kan heldigvis godt gro sammen af sig selv.) Hvis det ikke er det vil de vurdere ham til at han skal videre på riget og tjekkes og så skal de tage stilling til om han skal opereres i hjerte ( det gør de dog ikke før han er over 6 år)  MEN som lægen sagde er det ikke noget at være bange for. De kan se han får for meget blod til sine lunger begrund af hullet i hjertet men det er ikke farligt og han er ikke som sådan hjertebarn med alvor. Det er den næst hyppigste hjerte sygdom som de finder hos børn så det er beroligende . Han må lege og dyre sport som alle andre, vi skal bare havde det i baghoved og så få det tjekket op om 1 år.

Det ikke fordi jeg nu er pisse bange for at han falder om eller sådan, for jeg er meget indforstået med at det ikke er alvorligt men stadig har min søn et hul i hjerte der ikke burde være der. Han er fit for fight og jeg er sikker på at om 1 år så er det hul sikkert væk igen. Hans lille hjerte er nok bare lidt langsomt om at få det til at vokse sammen. Så nu nyder vi vores liv videre som altid og om 1 år tager vi afsted igen.

-Sabine

1 kommentar

  • Lotte

    Det er da en voldsom oplevelse, at ens barn fejler noget, så det er dejligt at læse, at der ikke er grund til bekrymning! Godt lægerne følger lillemanden!M

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spontan zoo tur